Политика за бисквитки

ОкАлфред ООД използва на Сайта технологии за събиране на информация, които помагат на ОкАлфред
ООД да подобри онлайн достъпа и ползването на Сайта от страна на Потребителя.

Тази „Политика относно използваните кукита” урежда използването тези технологии, които включват кукита, пиксели, 
уеб-маяци и gif файлове, събирателно “кукита” („бисквитки"). 
Настоящата политика описва различните видове кукита, използвани на Сайта и как 
Потребителят може да ги контролира, видовете информация, която може да се съхранява от ОкАлфред ООД в крайното 
устройство (т.е. компютър, мобилно устройство и др.) на Потребителя и/или видовете информация, съхранена в крайното 
устройство на Потребителя, до която ОкАлфред ООД може да осъществява достъп (т.е. видовете кукита, които може да 
съхранява и/или достъпва) и целите, за които се използва и обработва такава информация, както и правата и задълженията 
на ОкАлфред ООД и Потребителя, свързани с използването на кукита и обработването на такава информация.

ОкАлфред ООД има правото да променя „Политиката относно използваните кукита” по всяко време. Моля погледнете надписа 
„ПОСЛЕДНО ИЗМЕНЕНИЕ” в края на тази страница, за да видите кога тази „Политика относно използваните кукита” 
(„Политика”) е била изменяна за последен път. Всякакви промени в тази „Политика относно използваните кукита” влизат в 
сила 2 дни след като ОкАлфред ООД направи изменената „Политика относно използваните кукита” достъпна на или чрез 
Сайта.

С използването на Сайта Потребителят се съгласява с тази Политика и се съгласява, че ОкАлфред ООД може да съхранява 
кукита и да осъществяваме достъп до тях, както е описано в тази политика. Ако Потребителят не е съгласен с тази 
Политика или не е съгласен, с каквото и да е бъдещо изменение на тази Политика, Потребителят следва незабавно да 
преустанови използването на Сайта.

Надяваме се, че тази Политика Ви помага да разберете и да се чувствате по-сигурни по отношение на използването на 
кукита от наша страна. Ако имате някакви допълнителни въпроси, моля да се свържете с нас на support @ okalfred.cоm.

Какво е KУКИ ("бисквитка")?

Кукитата са малки текстови файлове, които се съхраняват в компютърa, мобилното устройство или в друго крайно 
устройство на Потребителя. Използват се широко за подпомагане на функционирането на уебсайтовете или за подобряване на 
тяхната ефективност. Те могат да правят това, защото уебсайтовете могат да четат и пишат тези файлове, което им дава 
възможност да разпознават крайното устройство на Потребителя и да запаметяват важна информация, която да направи 
ползването на уебсайта по-удобно за Потребителя (напр. като запаметят предпочитанията/настройките на Потребителя)

КАКВИ КУКИТА ИЗПОЛЗВАМЕ?

По-долу сме изброили различните видове кукита, които ОкАлфред ООД може да използва на този Сайт.

Основни кукита. Тези кукита са основни за Сайта, защото дават възможност на Потребителя да се движи из него и да 
използва неговите функции. Без тези абсолютно необходими кукита ОкАлфред ООД може да няма възможност да предостави 
определени услуги или функции и Сайтът не би работил за Потребителя така безпрепятствено и ефективно, както бихме 
искали.

С цел подобряване на предлаганата информация се използват кукита от трети страни - Google, Facebook, Twitter и други. За повече информация вижте по долу.

Декларация за защита на личните данни

Защитата на личните Ви данни ни е важна. Затова обработваме Вашата информация изключително въз основа на приложимото законодателство, конкретно GDPR, Закона за защита на лични данни (ЗЗЛД) и Закона за електронната търговия (ЗЕТ). В тази декларация ви информираме за най-важните аспекти от обработването на Вашите данни на нашия уебсайт.

Какво се случва с данните Ви, след като се свържете се нас?

Когато ни пишете чрез формуляра на нашия уебсайт или ни пращате имейл, ние съхраняваме данните Ви за период от 14 дни, така че да можем да обработим искането Ви, както и за да отговорим на Ваши последващи въпроси. Няма да споделяме тази информация с трети лица без Вашето изрично съгласие!

Съхраняване на Вашите данни

Обръщаме внимание, че с цел облекчаване на процеса по поръчка и покупка, както и последващото изпълнение на договора с Вас, съхраняваме Вашия IP адрес, както и Вашите имена, адрес, имейл адрес и номер на кредитната Ви карта (или идентификацията на съответното платежно средство).

Освен това, с оглед изпълнението на договора си с Вас съхраняваме: адреса за доставка или сервизна поръчка . Предоставените от Вас данни са ни нужни, за да изпълним своите договорни или преддоговорни задължения спрямо Вас. Не предоставяме тези данни на трети лица, с изключение на

– обработващия заявката за покупка на лизинг (банка, TBI, UniCredit),

– обработващия плащането доставчик на платежни услуги (банка, PayPal, ePay),

– куриерската фирма, с която Ви доставяме покупката и

– нашия счетоводител.

При незавършена поръчка изтриваме въведените по нея данни. При завършена поръчка и изпълнен от наша страна договор на основание чл. 6, ал. 1, букви (а) и (б) от GDPR съхраняваме всички данни по правоотношението до изтичане на предвидения в чл. 12 от Закона за счетоводството (ЗСч) 10-годишен срок.

Бисквитки

Нашият уеб сайт използва така наречените „бисквитки“. Това са малки текстови файлове, които се зареждат в браузъра и се съхраняват на Вашето крайно устройство. Те са безобидни.

Използваме ги, за да поддържаме сайта си лесен за употреба. Някои „бисквитки“ остават съхранени на устройството Ви, докато не ги изтриете. Те ни позволяват да разпознаем Вашия браузър при следващото ви посещение в нашия сайт.

Използваме „бисквитките“ на основание чл. 4а от Закона за електронната търговия (ЗЕТ) и член 6, ал. 1, буква (е) GDPR.

Ако не сте съгласни с това, можете да откажете съхраняването, като настроите браузъра си така, че да Ви информира, когато някой сайт иска да запамети на устройството Ви „бисквитки“, а Вие съответно да ги приемате или не.

Имайте предвид, че деактивирането на „бисквитките“ във Вашия браузър може да ограничи функционалността на нашия сайт за Вас.

Анализ на интернет трафика

Нашият сайт анализира потребителския интернет трафик чрез услугата Google Analytics на

Google Inc.
Gordon House, Barrow Street, Dublin, D04 E5W5, Dublin
Country
Ireland

Събраните данни се съхраняват на сървара на доставчика на услугата анонимизирани.

Можете да предотвратите това, като настроите браузъра си така, че да не позволява съхраняването на „бисквитки“.

Обработването на данните за анализ на интернет трафика се извършва въз основа на член 6, ал. 1, буква (a) и / или (е) GDPR.

Легитимният ни интерес по смисъла на GDPR се състои в подобряване функционалността на нашия сайт. Ценим личната неприкосновеност на потребителите си, поради което данните, които използваме за анализ на уеб трафика, биват анонимизирани от страна на доставчика на техническото решение. С последния имаме договор за обработка на лични данни.

Данните съхраняваме за период от 26 месеца.

Нюзлетър, мейлинг

Можете да се абонирате за нашия нюзлетър/мейлинг, като попълните формуляра на нашия сайт. За тази цел се нуждаем от Вашия имейл адрес и съгласието Ви да Ви пращаме съответните съобщения.

Можете да се откажете от абонамента си за нашия нюзлетър/мейлинг по всяко време. Моля, изпратете отказа си на следния електронен адрес: office @ technohit.bg. Веднага ще заличим данните Ви във връзка с изпращането на нашия нюзлетър/мейлинг.

Вашите права

Имате право на достъп до Вашите данни, които обработваме, както и право на коригиране, изтриване (право „да бъдете забравени“), ограничаване на обработката, преносимост на данни, оттегляне на съгласието и възражение.

Ако смятате, че нашето обработване на Вашите данни нарушава разпоредбите за защита на лични данни или ако смятате, че правата Ви според тези разпоредби са били нарушени по някакъв начин, можете да се обърнете към компетентния административен орган. В България това е Комисията за защита на лични данни.

Свържете се с нас по един от следните начини:

ОкАлфред ООД

жк. Чайка бл.68 вх.А

Варна, България 9005

support @ okalfred.com

www.okalfred.com

Последна промяна: 14.05.2018